Vegan chocolade bananencake

Een beetje cacaopoeder en bananen en je kunt al een lekkere healthy cake maken.
Je hebt eigenlijk in no time een gezonde chocolade bananencake. Ik heb het recept
wat ik het meeste gebruik voor mijn bananencake aangepast en er een vegan versie
van gemaakt. Gelukkig slaagde deze healthy vegan topper meteen. Vandaag deel ik
deze variant van het recept met jullie. Lekker om de cake te serveren met vers fruit
en eventueel nog wat stukjes pure chocolade en/of kokosslagroom.

Omdat het een plantaardige cake is is deze iets smeuïger, heerlijk!

Recept

Ingrediënten voor 2 kleine cakes 

  • 150 gr bananen
  • 40 gr kokosolie
  • 85 gr kokossuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 12 gr raw cacoapoeder
  • 20 gr chocolade drops
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille
  • 120 ml warm water
  • 110 gr tarwemeel
  • 20 gr amandelmeel

Benodigdheden

2 kleine bakvormen van 16 bij 9 cm

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden en bekleed de bakvormen met bakpapier

1. Prak de bananen fijn met een vork

2. Mix de kokosolie, vanille, cacoapoeder en het warme water. Voeg de suiker
toe en mix het geheel tot se suiker is opgelost

3. Mix in een andere kom de bloem, amandelmeel, zout, bakpoeder, baking soda
en de kaneel

4. Voeg de droge ingredienten beetje bij beetje bij  de chocolade mix. Blijf het
geheel goed door elkaar mixen tot je een mooie blend hebt

5. Voeg de chocolade drop toe en spatel deze voorzichtig door het beslag

6. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake voor 55-60 minuten

Wacht met aansnijden tot de cake geheel is afgekoeld