Gezonde taart met framboos

Dit heerlijke, zachte frambozen taartje is onweerstaanbaar lekker. Het is een
eenvoudig recept en makkelijk om te maken. Een echte  treat zullen we maar
zeggen. Ik hou van dit soort taartjes daarom zorg ik ervoor dat ik altijd een
voorraad aan aan vlokken in huis heb zodat ik het altijd kan maken. Het is
lekker als ontbijt maar ook tussendoortje. Zelf eet ik er altijd graag wat romige
yoghurt bij 🙂 Het zit vol met goede, belangrijke vitamines, mineralen, vezels en
antioxidanten.

Recept

Ingrediënten

  • 50 gr havermout vlokken
  • 50 gr speltvlokken
  • 25 gr roggevlokken
  • 1 kleine banaan
  • Handje frambozen
  • Handje gedroogde cranberries
  • 2,5 tl kokossuiker
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 flax-egg

 

* Flax-egg maken doe je zo:

1 eetlepel gebroken lijnzaad + 2,5 eetlepel water.
Roer goed door elkaar en laat 5 minuten staan

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 180 graden

Bereidingswijze

1. Doe de havermout, spelt en roggevlokken samen met de banaan,
melk, kokossuiker en het flax-egg in de blender en mix dit even kort
tot een smeuïg geheel. Is het nog te stijf voeg dan een beetje extra melk
toe.

2. Voeg vervolgens de cranberries toe en roer deze
er met een lepel doorheen.

3. Als het goed is gemengd doe je de mix in de ovenschaal

3. Decoreer het geheel met frambozen. Druk de frambozen
een beetje aan.

4. Zet je taartje voor 25 a 30 minuten in de oven.

Tip: je kunt natuurlijk altijd iets meer maken zodat je er meerdere
dagen van kunt eten of je kunt het ook invriezen. Zelf snijd ik het voor
het invriezen in plakken en verpak dit per plak in folie. Handig om mee te
nemen als snack voor onderweg.