Italiaanse bollen

Italiaanse bollen zijn eigenlijk heel makkelijk om te maken. Het is niet veel werk,
het enige wat je nodig hebt is geduld en tijd voor het rijzen. Maar lekker dat het is
vers gebakken brood! Ik hou erg veel van brood en bak eigenlijk al mijn brood zelf.
De geur van vers gebakken brood in huis, heerlijk! Deze Italiaanse bollen zijn lekker
zacht van binnen en hebben een knapperig korstje. Je kunt ze heel makkelijk zelf
maken, ook als je geen ervaring hebt met brood bakken.

Recept

Ingrediënten

  • 250 gr tarwemeel
  • 5 gr instant gist
  • 12 gr kristalsuiker
  • 5 gr zout
  • 1 gr tijm
  • 25 ml olijfolie
  • 125 ml water (lauwwarm)

Extra voor de afwerking

  • Griesmeel
  • 5 ml olijfolie

Tip

Zet alle ingrediënten klaar voordat je begint.

Bereidingswijze

1. Doe de bloem, gist, suiker, zout, tijm, olijfolie in een kom.
Voeg het water een beetje bij beetje toe.

2. Kneed voor zo'n 10 minuten de ingrediënten samen tot je een mooi deeg krijgt.

3. Voeg op het eind de 5 ml olijfolie toe en kneed het deeg nog een minuut goed door.

3. Dek het deeg goed af en laat het op een warme plek  1 uur rijzen.

4. Vet je werkplek in en stort het deeg erop. Kneed het nog even soepel en verdeel
het in vier stukken. Hier vorm je bolletjes van.
(wil je de broodjes liever iets kleiner dan maak je vijf bolletjes)

5. Dep elk bolletje boven en onder in de griesmeel en leg het op een met
bakpapier beklede bakplaat.

6. Dek de bakplaat af met wat folie en laat de broodjes nog een keer 30 minuten rijzen.

7. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 ℃ voor zo’n 18 tot 25 minuten.
Elke oven is anders dus let op je broodjes als je niet vaak bakt.