Voedingspraktijk Circle of Wellness. Gewichtsverlies, gezonder eten, vegetarisch of veganistisch eten
Chocolade gevuld met noten en dadels

Heb je af en toe zin in een iets zoets dan zijn deze bonbons van
pure chocolade, noten en dadels een goede optie en ze smaken
ook nog eens heerlijk. Met onderstaand recept kun je ongeveer
8 bonbons maken.

Benodigdheden

Mini cupcake vormpjes

Ingrediënten

100 gr raw chocolade
25 gr kokosmeel
20 ml maple siroop
1el pindakaas
*10 gr cashew noten

* Ongebrande, rauwe zuivere noten zijn glutenvrij. Alle andere moeten worden 
gecontroleerd op hun glutenvrije status.

Bereidingswijze

1) Smelt de chocolade, vul de cupcake vormen met een klein laagje

2) Zet dit voor 25 minuten in de koelkast

3) Mix kokosmeel, maple siroop, pindakaas en cashew noten in de blender.
Nu heb je een kneedbaar deeg, maak hier kleine balletjes van, ongeveer
zo groot als een vingertop.

4) Haal je chocolade uit de koelkast en druk de deeg balletjes plat op
de hard geworden chocolade. Zorg dat je ze niet helemaal naar de rand uitdrukt.

5) Laat de overgebleven chocolade in je pan weer even goed smelten.

6) Verdeel de gesmolten chocolade over de balletje tot het deeg bedekt
is en zet nogmaals 25 minuten in de koelkast.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.