French toast muffins met appel

De gezonde variant op de french toast met maar 6 ingrediënten. Plantaardig,
vetvrij en vol goede voedingsstoffen. Het recept is van het alom bekende
wentelteefje. Soms is het echter een goed idee om het oude vertrouwde
wentelteefje achter je te laten en het naar een nieuw, gezond niveau te tillen
Deze gezonde variatie op de wentelteef is gemaakt met speltbrood, plantaardige
melk en zonder suiker. Voor deze muffins kun je ook glutenvrij brood gebruiken.

 

Recept

Ingrediënten voor 6 muffins

3 sneetjes spelt brood (of ander naar keuze)
1 appel
100 ml plantaardige melk
1 flax egg (Meng 1 el lijnzaad met 3 el water en laat dit 5 min. staan)
1 tl kaneel
1 el ahornsiroop (optioneel)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

1. Snijd het brood in vierkante stukjes en rasp de appel.

2. Meng de melk, flax egg, kaneel en ahornsiroop en giet dit over het brood.
Dit meng je en dan voeg je de appel ook toe. Ook weer goed mengen.

3. Verdeel het brood mengsel over de muffin vormpjes.

4. Bak de muffins 25-  30 minuten. (de bodem blijft iets vochtig).