Volkoren couscous met druiven en amandelen

Volkoren couscous is lekker gezond en je hebt het snel op tafel.
Zelf ben ik gek op couscous en het staat dan ook regelmatig op
het menu. Ideaal als je gezond wilt eten maar niet te veel tijd in
de keuken wilt/kunt doorbrengen.

* Volkoren couscous is rijk aan koolhydraten, vezels, B-vitamines
vitamine E en de mineralen ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium
en zink.

*Druiven leveren voedingsvezels en kalium.

*Amandelen zijn een van de gezondste noten die je kunt krijgen.
Amandelen zijn rijk vezels en essentiรซle voedingsstoffen zoals
vitamines E en C, vetzuren en antioxidanten.

Recept

Ingrediรซnten 2 personen

125 gr volkoren couscous
250 gr witte druiven
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 el olijfolie
1/5 ltr water
50 gr amandelen
1/5 el Ras el Hanout
1 tl paprika poeder
1 tl bouillonpoeder

 

Voorbereiding

Water alvast koken

Bereidingswijze

1. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie en voeg na een paar minuten de
Ras el Hanout, pakrika poeder en bouillonpoeder toe.

2. Even goed roeren en dan voeg je de couscous ook toe. Wederom weer goed mengen.

3. Vervolgens voeg je het gekookte water toe tot de couscous net onder staat.
Dek de pan af en laat het geheel zo'n 5 tot 10 minuten staan.

4. Onderstussen kun je de druiven halveren en de amandelen fijn hakken.

5. Doe de couscous in een schaal en meng er de druiven en amandelen doorheen.
Optioneel kun je er eventueel ook nog wat munt aan toevoegen.