Voedingspraktijk Circle of Wellness. Gewichtsverlies, gezonder eten, vegetarisch of veganistisch eten
Chocolade met noten caramel vulling

Heb je af en toe zin in een iets zoets dan zijn deze bonbons van
pure chocolade, noten en dadels een goede optie en ze smaken
ook nog eens heerlijk. Met onderstaand recept kun je ongeveer
8 bonbons maken.

Benodigdheden

Mini cupcake vormpjes

Ingrediënten

100 raw chocolade
1oo gr dadels
1 tl vanille essence
1 gr vanille poeder
Cacoa nibs voor decoratie (optioneel)
* 3 el gemengde notenpasta

* ongebrande, rauwe zuivere noten zijn glutenvrij. Alle andere moeten worden 
gecontroleerd op hun glutenvrije status.

Bereidingswijze

1) Smelt de chocolade, vul de cupcake vormen met een klein laagje

2) Zet dit voor 25 minuten in de koelkast tot de chocolade hard is.

3) Mix de dadels, notenpasta, de vanille poeder en de vanille essence
in de blender tot een pasta.

4) Zet de pasta voor 10 minuten in de koelkast.

5) Haal de muffin vormpjes met chocolade uit de koelkast en
druk de notenpasta balletjes plat op de hard geworden chocolade.
Zorg dat je ze niet helemaal naar de rand uitdrukt.

5) Laat de overgebleven chocolade in je pan weer smelten.

6) Verdeel vervolgens de gesmolten chocolade over de caramel tot het deeg bedekt
is. Strooi er een paar cacoa nibs en wat gepofte quinoa erover.
Zet vervolgens de muffin vormpjes nogmaals 25 minuten in de koelkast.

 

Tip: Om de chocolade sneller af te laten koelen kun je deze ook zo’n
10 minuten in de vriezer zetten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.