Arabische koffie kruiden

Begin de dag met een echte kickstart. Arabische koffie kruiden met de sterke smaak
van de koffie gecombineerd met de zacht zoete smaak van exotische specerijen zoals
kaneel, kardemom en peper. In Arabische landen wordt koffie vaker gekruid dan hier
bij ons in het westen. Ook kardemom wordt daar veel meer gebruikt bijvoorbeeld in
zoete baksels.
Deze kruiden kun je trouwens ook gebruiken in chocolademelk.

Voeg naar smaak toe aan je kopje koffie of warme chocolademelk en genieten maar.

Recept

Ingrediënten

  • Note: onderstaand zijn de verhoudingen die ik zelf het lekkerst
    vind voor de arabische koffie mix. Je kunt zelf meer of minder
    gebruiken van een van de kruiden en de mix naar eigen smaak
    maken.
  • De kruiden kun je ook per kruid aan je drankje toevoegen.
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Gember
  • 2 Kardemmom (zaadjes)
  • 1/2 tl Nootmuskaat
  • 2 Steranijs (hele)
  • 1,25 gr Peper
  • 3 tl Cacao
  • 1/5 tl Vanille

Bereidingswijze

Maak met een vijzel de steranijs fijn en plet de zaadjes van de kardemmom.
Mix alle kruiden door goed door elkaar en bewaar ze in een kruidenpotje.